חזה עוף ברוטב פטריות
אביבי
החומרים :
600 גרם חזה עוף חתוך
לחתיכות
2 כוסות אפונה קפואה
( סנפרוסט ) למי שיש טריה עד רבה .
4 בצלים בגודל בינוני
4 שיני שום כתושות
1 סלסלת פטריות
שמפניון נקיות ופרוסות
4 כפות רוטב פטריות
מוכן בבית מופשר ( כמו בתמונות ) .
( למי שאין שתי שקיות
רוטב פטריות קנוי )
4 כפות שמן קנולה ( או
אחר )
1 כוס מים רותחים
תבלינים :
1 כף גריל עוף , 3/4
כפית כורכום , 3/4 כפית פש"ג ,
1 כף תבלין טוסקנה, מלח לפי הטעם .
1 כף תבלין טוסקנה, מלח לפי הטעם .
אופן ההכנה :
להפשיר רוטב פטריות ,
רוטב פטריות מוכן
בבית ללא אבקות וגלוטן
קלפתי
ופרסתי ארבעה בצלים גדולים חתכתי לחצי וטיגנתי מעט עד זהבהב בהיר ב4 כפות שמן בסיר
גדול ורחב הוספתי 3 שיני שום כתושות וטיגנתי עוד מעט .
זה
לוקח זמן בנתיים פרסתי שתי סלסלות פטריות שמפניון ושש פטריות חורש ( פורטבלו )
הוספתי
עירבבתי
והוספתי מלח ופש"ג כשהתבשיל רתח העברתי ללהבה קטנה ובישלתי כ10 דקות , זה
מוציא הרבה נוזלים אבל -
בשלב
הזה הוספתי עוד חצי כוס מים רותחים עירבבתי ובישלתי עוד שתי דקות .
כעת
הוצאתי בכף מחוררת כמות קטנה לשתי קופסאות קטנות קיררתי והקפאתי לשימוש לכל מיני
דברים .
את
היתר העברתי לכלי והעברתי בו מוט ריסוק ( מקל בלנדר ) וזה למעשה רוטב הפטריות שכבר
הכנתי פעמיים בעבר והוא מצוין להוסיף לכל מיני תבשילים לאחר שהקפאתי הצטערתי שלא
הקפאתי במיכלים לקוביות קרח אך כל החיים הם בית ספר לא ?
לומדים
.
(
עוד הערונת יש היום בארץ בערים הגדולות בשווקים ובסופרים כל מיני סוגי פטריות
וכמובן שאפשר להוסיף ולערבב בין הסוגים .
אני
השתמשתי במה שהיה לי בבית )
לחתוך לרצועות עבות
את חזה העוף ,
לקלוף לשטוף ולחתוך
את הבצלים לחצי .
להרתיח מים בקומקום
ולהפשיר בקערה את האפונה פעמיים
להחליף את המים .
להתחיל לטגן את
הבצלים עד זהבהב , להוסיף את השום ולערבב
להוסיף את התבלינים
והמלח ולערבב ולטגן עוד מעט יחד .
להוסיף את חתיכות חזה
העוף ולטגן יחד בטיגון וערבוב .
ואז להוסיף את המים
הרותחים להוסיף 4 כפות גדושות רוטב
שהכנו בבית או שתי
שקיות רוטב מוכן ,
ושוב לערבב ולהוסיף את האפונה המופשרת לערבב
להביא לרתיחה להנמיך את הלהבה ,
לסגור עם מכסה לבשל
כ20 דקות יחד פעמיים תוך כדי לערבב
ואז להוסיף את
הפטריות לערבב להביא שוב לרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד 7 דקות לבדוק טעמים באם
צריך להוסיף מליחות .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה