יום שני, 27 בפברואר 2012

צלי בקר חגיגי בפטריות פורצ'יני






צלי בקר בפטריות פורצ'יני .       
החומרים :
נתח צ'ך במשקל 1.5 ק"ג (לבקש מהקצב)
100 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
שליש כוס שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס
2 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום
2 כוסות יין לבן יבש

אופן ההכנה :
משרים את הפטריות עשרים דקות בקערה עם מים חמים. מסננים את הפטריות אך שומרים את הנוזלים. סוחטים את הפטריות ושוטפים היטב. קוצצים בסכין חדה ומניחים בקערה. מסננים את מי ההשריה במסננת דקה או דרך מגבת מטבח מנייר, כדי להיפטר מגרגרי חול. יוצקים את הנוזל על הפטריות.
מחממים את שמן הזית בסיר כבד, שיכיל ברווחה את נתח הבשר ויוכל להכינס לתנור.
ממליחים ומפלפלים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהנתח משחים. מוציאים מהסיר.
מוסיפים לסיר את הבצל עם שיני השום ומטגנים כשתי דקות. מוסיפים את הפטריות עם הנוזלים ואת היין הלבן. מביאים לרתיחה.
מחזירים את הנתח לסיר שבו הנוזל החם. מכסים את הסיר ואופים כשעתיים ב-140 מעלות. מדי פעם מרטיבים את הנתח בנוזלים.
מוצייאם את הסיר מהתנור ומניחים את הבשר על קרש חיתוך. מוסיפים לסיר את השמנת ומבשלים על אש גוהה, עד שהרוטב מסמיך.
פורסים את הנתח לפרוסות דקות, מחזירים לרוטב ומגישים .

מקור המתכון : יונתן רושפלד

*** הערות  רננות  ***
הכנתי עם חתיכה שייטל גדולה של 2 ק"ג .
בליל הסדר הכנתי שתיים וזה היה המון
אני ממליצה בחום על הצלי הזה . 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה