יום שבת, 25 בפברואר 2012

מרק פטריות מאד אהוב בביתנו

                                        
מרק פטריות  
בסיר של ששה ליטרים                                        

מצרכים:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן
2 כפות גריסי פנינה
200 גרם פטריות  עדיף להשתמש גם בפטריות טריות


 1תפוח אדמה בגודל בינוני גדול, קלוף וחתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב פיטריות שאני מכינה בבית .  ( או שקית אחת של רוטב פיטריות )
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף אבקת מרק פיטריות

קומקום וחצי של מים רותחים ( שלי ליטר + 700 מ"ל )







אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עם השמן עד שיזהיב.
מוסיפים את הגריסים ובוחשים.
מוסיפים את הפטריות ,

בוחשים היטב ומוסיפים את המלח הפלפל אבקת המרק והמים.
מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה נמרצת, מנמיכים את האש ומבשלים 
כ3/4 שעה. בוחשים מדי פעם .
ואז להוסיף את קוביות תפוח האדמה .
לבשל עוד כ12 דקות לבדוק טעמים ולהוסיף מלח או פש"ג אם צריך .





*** הערות רננות /תמר כהן ***

סדנת הכנת מרק הפטריות
 כ2 כפות שמן קנולה .
השרתי כ4 כפות  פיטריות פורצ'יני מיובשות
ב 2 כוסות מים רותחים כחצי יום
3 כפות פטריות יער מיובשות בכוס מים רותחים
+ 2+ 1/2 כפות שמפניון מיובשות ב1 כוס מים רותחים
והוספתי אותן עם המים לבישול
השתמשתי בסלסלה וחצי של
פיטריות שמפניון טריות .
( חלק חומות וחלק לבנות .
הוספתי  2 כפות גריסים שעברו השריה של שעתיים

הוספתי  2כפות אבקת מרק פטריות ללא מונוסדיום ,
  וכף אבקת מרק בצל
( הגריסים סופחים הרבה מים )
 ופלפל השחור  לטעום ולהוסיף מלח כמה שאוהבים .


  


                                       







                                         

                                       




                                                           סדנת הכנת מרק הפטריות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה