יום שני, 27 בפברואר 2012

נאגטס יותר טוב ממקדונלס


                                       

בזמן האחרון אני משתמשת רק בפילה

עוף לנאגטס - יותר רך ויותר טעים .



                           


                                         
 נאגטס בזכות  
אריאלה ה /ה 

תהליך הכנת הנאגטס בשיקופיות


המתכון מהבלוג המהמם של אריאלה פיקסלר אלון המקסימה .




נאגטס כמו במקדונלדס - אריאלה :

חומרים:


1 קילו חזה עוף (או הודו ) חתוך לקוביות בגודל  2X2 או יותר
עדיף עם פילה עוף אך יותר יקר
שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן קנולה)
חומרים למטבל/בלילה :
2 כוסות קמח לבן   ( אני רננות/תמר כהן משתמשת בקמח אוסם תופח )
בקבוק או פחית של בירה לבנה
ביצה אחת
3 כפות שמן זית
כף מלח
3/4 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
3 שיני שום כתושות (או חצי כפית אבקת שום)
1/4 כפית חאווייג` (או תבלין שווארמה)
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
צ`ילי גרוס
אופן הכנת המטבל:

ערבבו 2 כוסות קמח לבן, בירה, שום כתוש, ביצה אחת, שמן הזית וכל התבלינים ביחד בקערה עד לקבלת מרקם אחיד. רצוי לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
טיפ קטן : בפעם הראשונה להכנה רצוי להתחיל בקצת פחות (כמות) תבלינים
 כדי לבחון את הטעם של הילדים, למרות שהטעם ברמת העיקרון כן צריך להיות מודגש, ככה זה בכל אופן במקדונלד`ס)

טובלים את קוביות חזה העוף ומשרים אותן כמה שיותר זמן בבלילה לספיגת טעמים .
להשרות בבלילה ולגשת למלאכת הכנת הפוטטוס
או הצ`יפסים לדוגמא ולטגן את הנאגטס ממש בסוף .
אפשר אם נשארת בלילה להוסיף פרוסות טיפונת עבות של שני בצלים להשרות בבלילה ולטגן אותם ( גם טעים מאד )


חממו את שמן  עמוק לטיגון במחבת גדולה או סוטאז'  עמוק עד לטמפרטורה של כ- 160 מעלות
טיפ לטיגון: אפשר לבדוק אם השמן חם מספיק בעזרת ידית של כף עץ, מכניסים
את הקצה של כף העץ כך שכף היד שלנו אוחזת בקצה המעוגל שלה כלפי
מעלה והקצה הדק שלה נמצאת בתוך השמן ואם נוצרות בועיות מסביב לידית, אזי השמן בטמפרטורה הנכונה.

*** הערות רננות ***
אני משתמשת בפחית בירה  או בקבוק ( מה שיש לי בבית  )
כאמור בקמח תופח
2 ביצים גודל L במקום אחת
מתבלת את הבלילה במלח , פש"ג מעט
כורכום ( 1/4 כפית ולא יותר )
מעט כמון  וגריל עוף של טעם וריח .
בזמן האחרון אני משתמשת רק בפילה
עוף לנאגטס - יותר רך ויותר טעים .
וכל השאר בדיוק כמו במתכון .....










          





                                                                                       

2 תגובות:

  1. זה נראה מצויין..... עכשיו אני צריכה לחשוב איך להפוך את זה ליותר דיאטטי....
    אז קמח תמי יש לי.... צריכה לחשוב איך לעבור את שלב הטיגון :)

    תודה רבה

    השבמחק
  2. יקרתי הצלחת ? אשמח גם לדעת איך לדייט את הנאגטס הטעימים האלו .

    השבמחק