יום שני, 15 באוקטובר 2018

צלי בשר כתף עם ערמונים פטריות שמפניון ופורטבלו

                 קיבלתי את המתכון מהמחותנת שלי ציפי צרפתי
 שהיא בשלנית מעולה ותודה רבה לה – מתכון מצוין ורעיון טוב .
עשיתי מעט שינויים שלי .              
                                   






המתכון + תמונות של תהליך ההכנה .
( הפעם קניתי שתי חתיכות של בשר קפוא מיבוא מספר 5 )
בישלתי אותן בסיר לחץ רק עם כמה עלי דפנה ופלפל אנגלי ומים חמים כ 40 דקות ( ז.א. לא בישול מלא ) קיררתי במקרר ופרסתי לפרוסות יפות השתמשתי ב16 פרוסות לבישול הנוכחי את היתר הקפאתי לפעם הבאה .
החומרים :
4 , 5 כפות שמן .
מים רותחים מהקומקום .
4 בצלים בגודל בינוני פרוסים לפרוסות מעט עבות .
כ שלושה גבעולי סלרי אמריקאי יפים ( הכל בתמונות )
שתי סלסלות פטריות שמפניון אחת לבנה ואחת חומה
3 פטריות פורטבלו .
3 שקיות ערמונים קלופים ( כל אחת 100 גרם )
מלח , 1 + 1/2 כפות פפריקה אדומה .
1/2 כפית כורכום .

אופן ההכנה :
בסוטאז' ענק ( או בסיר רחב ) ב4 כפות שמן לטגן את הבצלים
הפרוסים עד זהבהב .
בנתיים לנקות ולחתוך את הפטריות לרבעים .
את הסלרי לנקות ולחתוך לפרוסות ( בתמונות )
כשהבצל מעט הזהיב להוסיף את הסלרי ומעט לטגן יחד
זה השלב להוסיף כ3 כוסות מים רותחים
ולסדר את הבשר בסוטאז' בצורה חופפת ולכסות במים חמים באם חסר ,
לתת שוב רתיחה ולבשל כ20 דקות על אש קטנה מכוסה , מפעם לפעם לנענע את הסיר בשלב הזה נוסיף את הפטריות ונערבב מעט ע"י נענוע .
ניתן שוב רתיחה ונבשל עוד 1/4 שעה על אש קטנה ,
וכאן בא טוויסט בעלילה נוציא חלק נכבד מהפטריות לכלי עם מעט מנוזלי הבישול ונטחן עם מקל בלנדר ( הכל בתמונות )
נחזיר לסיר  חלק מזה וזה אמור להסמיך את התבשיל נוסיף לחלק קטן ( בערך כוס ) את הפפריקה נערבב היטב נוסיף מלח וכורכום
ונפזר את זה בסיר עם כף שוב ננענע ונפזר את הערמונים ונבשל עוד כ חמש דקות עד 7 דקות נטעם את הבשר הוא אמור להיות רך בשלב הזה .

                                  
































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה