יום שלישי, 2 באוקטובר 2018

שלושה סוגים של כדורי בשר ברוטב .


                                           
                                     
                                         



כל החיים אני מאד אוהבת לשפר ולשפר את הנעשה במטבחי ולנסות עוד ועוד מתכונים חדשים שנראים לי .
אז ניסיתי את הקציצות האלו מבית יונית צוקרמן האלופה
ופרסמתי אותן בפוסט הקודם .


אבל נזכרתי בתערובת בשר שהייתי מכינה פעם הרבה הרבה בעיקר שילדי היו קטנים עם שילובי ירקות שונים
כדורוני בשר עם אפונה פטרוזיליה תפוחי אדמה ועגבניות .
או שהכנתי כדורי בשר עם פלחי ארטישוק וסלרי קצוץ .
או כדורוני בשר בפילפלים עגבניות מעט סלרי ואפונה .
כל ההסברים יגיעו אבל שלושת הסירים בהמלצה חמה .
( היום בסוטאז'ים בגודל ענק או 30 ס"מ או 32 ס"מ )

החומרים :                                                       
500 גר' בשר חזה עוף טחון
300 גר' בשר בקר טחון ( צלעות מס' 2 )
1 תפוח אדמה גדול עם קליפה אדומה .
1 בצל גדול מגורר
2 ביצים ( בגודל L )
חופן של עלי פטרוזיליה
חופן עלי סלרי

כמון , מלח , פלפל שחור , 1/2 כפית כורכום .
אופן ההכנה :
בקערה להניח את הבשרים
במעבד המזון לקצוץ את הירוקים השטופים היטב
להוסיף למעבד המזון את המגררת
ולגרר את התפודים + הבצל .
להוסיף את הכל לקערה להוסיף ביצים
ותבלינים ( ניתן לשחק עם התיבול וגם להוסיף חריפות
באם אוהבים )
לערבב היטב להניח למנוחה כ1/2 שעה
לספיגת טעמים .
יוצאת תערובת גדולה מאד ( יחסית ) .
להכין כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ( טיפונת יותר
קטנים ) בשלב הזה ניתן להכין את התבשיל
או להקפיא הכדורים לעת מצוא .
עוד הערות  למתכון :
הכדורונים מאד אהובים גם על תינוקות/ילדים קטנים
וגם על מבוגרים  .


ניתן להכינם גם כקציצות מטוגנות למי שאוהב
ניתן לשחק עם הירקות המגוררים ניתן להחליף
את תפוחי האדמה בסלק או בכרובית או בגזרים
או לשלב שני סוגי ירקות כגון קישואים וגזרים
שמשקלם שווה למשקל שני תפוחי אדמה
בינוניים .
במידה ותחליטו להקפיא את הכדורונים
לעת מצוא כדאי להכינם על מגש מרופד בנייר אפיה
להקפיא על המגש ולאחר כמה שעות
להכניס  כל 25 כדורונים לשקיות
 זיפלוק להקפאה .

                                    











                            






בבקשה הרטבים שפחות או יותר הם באותו אופן
לקלוף שלושה בצלים בגודל בינוני ולפרוס אותם לפרוסות
לטגן אותם בסוטאז' גדול  ב4,5, כפות שמן עד זהוב בהיר
להוסיף 1/2 כפית כורכום , 1/2 כפית כמון , 1 כף פפריקה מתוקה
 אם רוצים חריף להוסיף גם פפריקה חריפה .
3/4 כפית פלפל שחור . 1 כף תבלין טוסקנה .
לערבב יפה + 1 כוס מים רותחים ( תלוי בגודל הסיר אולי כוס וחצי
עם הסיר ממש גדול )
לבשל את רצועות של שני פילפלים אדומים חתיכות קטנות של שני גבעולי סלרי  עם תערובת  הבצל + חתיכות
מפרוסות מעגבניה אחת על אש קטנה כ10 דקות ,

להכין את הכדורונים ולהכניס אותם לבישול עם הירוקים הקצוצים
וכוס אפונה קפואה ולבשל עוד 20 דקות על אש קטנה אחרי
 הרתיחה .
עם רוצים רוטב אדום להוסיף 2 עגבניות גדולות מרוסקות ושתי כפות רסק
עגבניות וכמובן שאפשר לשחק עם תוספת הירקות וכאן לא חייבים להוסיף ירקות .

                            



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה