יום שישי, 29 במרץ 2019

עוף בתערובת של פירות וירקות חגיגי ומיוחד

המתכון מתוך הבלוג של  שונית וייס ( עם שינויים קלים שלי )


                                           

המתכון
החומרים :
4 כרעיים של עוף מחולקים לשניים (שוק וירך )
16 שזיפים מיובשים ללא גלעינים
שתי בטטות בגודל בינוני
שני בצלים סגולים בגודל בינוני
חופן נאה  ( כשתי כפות ) של צימוקים בהירים
שני תפוחי עץ ירוקים מסוג גרנד
או צנצנת אחת של רוטב של קנור לעוף שזיפים
או תערובת/מרינדה של 1/4 כוס סילאן טבעי + 3 כפות טריאקי ושתי כפות דבש .
מעט מלח ופלפל שחור גרוס ( פש"ג )
ניתן להוסיף כמה תפוחי אדמה אדומים קטנים וקלופים .

אופן ההכנה :
כמובן לרחוץ ולנקות היטב את חלקי העוף ולהשרותם במרינדה או בתערובת הצנצנת ( תהיה תמונה שלה )
לסדר יפה וברווחים בתבנית ממש גדולה שתיכנס לתנור .
לקלוף את הבטטות ולחתוך אותן לרבעים לטבול במרינדה ולסדר בתבנית .
לרחוץ ולחתוך לפלחים עבים את תפוחי העץ (הכל יראה בתמונות)
לסדר בין חלקי העוף ( יש לנו שמונה חלקים )
לקלוף ולפרוס לפרוסות את הבצלים ואת הפרוסות לחצי ולפזר בתבנית .
מעל לפזר את השזיפים ואת הצימוקים בצורה נאה .
מעל את המרינדה שנותרה לנו .
לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בחום של 180 מעלות
שעה ( בטורבו )
להוציא ובעדינות להפוך את חלקי העוף .
לכסות שוב ולאפות עוד חצי שעה – בשלב הזה להוריד את נייר
הכסף להפוך את חלקי העוף שוב עם העור כלפי מעלה ,
בכף למזוג על כל חלק מהרוטב שהצטבר בתבנית ולאפות עוד כ10 דקות אנחנו רוצים עוף רך ושזוף יפה ( כמו בתמונות )














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה