יום ראשון, 18 בפברואר 2018

מרק שעועית עם בשר

                   
       מרק שעועית שלנו
           
                                           
 



( אני מכינה כמות גדולה תמיד אפשר להכין חצי מהכמות
  עדיף להכין בסיר לחץ באם אין להאריך את זמן הבישול )
החומרים :
חצי ק"ג שעועית לבנה ( אני אוהבת את של סוגת )
3 בצלים בגודל בינוני
4 שיני שום
1 פרוסת אוסובוקו נאה ( ז. א. עם עצם ובשר אך אפשר גם
חתיכת בשר עם מעט עם שומן אחרת ) ( הכל כרגיל בבלוג עם תמונות הליך ההכנה )
2 כפות שמן
1 קומקום מים רותחים ( 1.700 מ"ל ) + 3 כוסות מים רותחים
100 גרם רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף ציר בקר
2 שקיות רוטב צלי ( אבקה )
3/4 כפית פש"ג , 2 +1/2 כפות פפריקה אדומה 3/4 כפית כורכום
מלח לפי הטעם רק לאחר בישול המרק .

אופן ההכנה :
לשטוף היטב את השעועית ולהשרות בקערה עם מי ברז לשבע שעות ( אפשר ללילה )
לקלוף את הבצלים לפרוס לפרוסות לא עבות ולחתוך לחצי .
לשטוף את חתיכת הבשר .
בסיר הלחץ נטגן מעט בשמן את הבשר ונסגור אותו מכל הצדדים
בשלב הזה נוסיף את הבצל ונטגן מעט יחד .
נוציא את חתיכת הבשר ונחתוך אותה לחתיכות די קטנות
נחזיר לסיר ונמשיך מעט לטגן יחד עם שיני השום הכתושות ,
נוסיף את השעועית המסוננת נערבב הכל יחד נוסיף את רסק העגבניות ואת כל התבלינים חוץ מהמלח .
נוסיף את המים הרותחים נערבב יפה ונסגור את סיר הלחץ
לאחר שרותח בפנים נעביר ללהבה מאד נמוכה בדיוק לחצי שעה
נכבה את האש ונניח לסיר הלחץ להתקרר נוציא את האדים ונפתח
נערבב נטעם ונוסיף מלח .

                        














       אפשר להוסיף שתי כפות אורז מבושל בהגשת המרק כמו בתמונה הזאת .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה