יום ראשון, 1 באוקטובר 2017

דג סלמון בציפוי חגיגי .

                 דג סלמון טעים במיוחד מתכון אליפות של חנית טרבלסי המקסימה .  

                   אצל חנית .               

                                     

פילה סלמון חגיגי בציפוי קראסט פיצוחים מעלף

המתכון ואופן ההכנה ביחד בבקשה :

1 ק"ג נתחי פילה סלמון ( עדיף טרי ) פרוסים יפה
לשטוף לזרות מעט מלח לסחוט חצי לימון
 להניח רבע שעה בצד ולשטוף .
לרפד תבנית בניר אפיה  או בתבנית פיירקס ,
לסדר את הדגים .
לכתוש 6 שיני שום ,  לקצוץ בבלנדר תערובת פיצוחים חצי חופן מכל סוג קשיו , אגוזי מלך , פיסטוקים , פקאנים ולערבב עם השום חצי בצל סגול פרוס לרצועות דקות ,
 חצי כוס שמן זית , כפית תבלין שנקרא טוסקנה יש בכל
חנות תבלינים , קצת מלח גס ופלפל שחור גרוס ,
 וחצי כפית כורכום  - לערבב הכל יחד לשפוך על הדגים
להוסיף מהצד לתבנית רבע כוס מים רותחים שערבבתי
עם כפית לימון כבוש להכניס לתנור בשליש התחתון
 לא לכסות מצב גריל עד שמזהיב מלמעלה  (ענין של בערך 6 דקות )
להוציא את הדג לכמה דקות מהתנור שיתקרר מעט
להעביר  את התנור  ל180 מעלות חום ולאפות עוד כ12 ,
13 , דקות לבדוק באם מוכן באם לא עוד כ3דקות .
בבקשה כל התהליך בתמונות כאן .

                             










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה