יום ראשון, 8 באוקטובר 2017

קרם ברולה

קרם ברולה קינוח מצוין באדיבות מרי שרעבי 

                                             
















   קרם ברולה 

החומרים :
ל 6 מנות
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
2 שמנת מתוקה
מקל וניל
מעט סוכר חום בהיר.
כלים חסיני  חום/אש
ברנר(מבער).
אופן ההכנה :
 חורצים את מקל הוניל ועם סכין מוציאים את הגרגרים 
מביאים לרתיחה את השמנת ומכניסים פנימה את גרגירי הוניל ( אפשר גם כמה טיפות של תמצית וניל איכותית ) .
בקערה מערבבים היטב את החלמונים והסוכר במטרפה ואז מוסיפים לחלמונים 1 כף מהשמנת שהרתחנו ומערבבים מיד מוסיפים עוד 2 כפות מהשמנת לחלמונים הטרופים ואז את כל השמנת ומערבבים היטב. מעבירים את השמנת על ידי סינון לכד כדי שיהיה יותר נוח למזוג לצלוחיות חסינות החום/אש .
מעבירים את הצלוחיות לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות ובתוך התבנית נמזוג פנימה מים רותחים עד לגובה חצי מצלוחיות .
לאפות במשך שעה את הקרם ברולה בתנור .
 לאחר שעה נוציא מהתנור
( הקרם ברולה צריך להיות רוטט במרכזו בשהייתו במקרר הוא מתייצב )
נצנן את הצלוחיות ואז נכניס למקרר לפחות ל-3 שעות
רצוי לילה שלם .

בדיוק לפני ההגשה להוציא את הקרם ברולה מהמקרר נפזר שכבה דקה של סוכר חום בהיר ובעזרת מבער נצרוב את הסוכר תיווצר לנו שכבת סוכריה קרמל מעל הקרם ברולה .  

אופן ההכנה בתמונות :

                                               






















                                        

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה