אורז צבעוני טעים
טעים מבית דפני פתיחה
וההערות שלי בסוגריים .
3
כוסות אורז יסמין
1
כוס עדשים שחורות + 3 כוסות מי ברז להשריה .
500
גרם חזה עוף ללא עצמות ( במקום
חזה עוף הוספתי כ35 גרם צנוברים )
2
בצלים גדולים
3
גזרים
4 + 1/2 כוסות מים רותחים ועוד 2 כוסות ממי הבישול של העדשים. פרטים בהמשך .1 כפית כורכום ( לדעתי כדאי להוסיף מעט
יותר ) ( בדרך כלל
יותר מדי כורכום יכול
להוביל למרירות במתכון הזה זה כן נחוץ )
מלח
לפי הטעם
1/4
כוס שמן קנולה
אופן
ההכנה:
למתכון
זה יש צורך בהכנה מוקדמת: משרים את העדשים במים במשך 5 שעות.
לאחר
זמן ההשרייה מסננים ומעבירים את העדשים לסיר. ממלאים את הסיר במי ברז עד לכיסוי
העדשים ועוד קצת, ומביאים לרתיחה. סוגרים את מכסה הסיר, מנמיכים מעט את האש,
ומבשלים במשך 30 דקות.
מסננים
את העדשים המבושלות אך שומרים 2 כוסות ממי ההרתחה שלהם.
חותכים
את חזה העוף לקוביות קטנות. ( כאמור
אני לא הכנתי עם חזה עוף כך שהמתכון טוב גם לחברי הטבעונים )
קולפים
את הבצלים וקוצצים.
קולפים
את הגזרים ומגרדים גס.
מחממים
את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות חזה העוף
ומטגנים עד שהן משנות את צבען ומלבינות. ( לא הוספתי חזה עוף )
מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן במשך שלוש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הגזרים ואת העדשים ומערבבים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה