יום שבת, 21 באוקטובר 2017

אורז צבעוני טעים טעים ומתאים גם לטבעונים

                                       

אורז צבעוני טעים טעים מבית דפני פתיחה
החומרים: (סיר לכל המשפחה)
מהבלוג של דפני פתיחה המקסימה מטבחונט

וההערות שלי בסוגריים .


3 כוסות אורז יסמין
1 כוס עדשים שחורות + 3 כוסות מי ברז להשריה .
500 גרם חזה עוף ללא עצמות ( במקום חזה עוף הוספתי כ35 גרם צנוברים )
2 בצלים גדולים
3 גזרים
4  + 1/2 כוסות מים רותחים ועוד 2 כוסות ממי הבישול של העדשים. פרטים בהמשך .1 כפית כורכום ( לדעתי כדאי להוסיף מעט יותר ) ( בדרך כלל 
יותר מדי כורכום יכול להוביל למרירות במתכון הזה זה כן נחוץ )
מלח לפי הטעם
1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

למתכון זה יש צורך בהכנה מוקדמת: משרים את העדשים במים במשך 5 שעות.
לאחר זמן ההשרייה מסננים ומעבירים את העדשים לסיר. ממלאים את הסיר במי ברז עד לכיסוי העדשים ועוד קצת, ומביאים לרתיחה. סוגרים את מכסה הסיר, מנמיכים מעט את האש, ומבשלים במשך 30 דקות.
מסננים את העדשים המבושלות אך שומרים 2 כוסות ממי ההרתחה שלהם.
חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות. ( כאמור אני לא הכנתי עם חזה עוף כך שהמתכון טוב גם לחברי הטבעונים )

קולפים את הבצלים וקוצצים.

קולפים את הגזרים ומגרדים גס.

מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן משנות את צבען ומלבינות. ( לא הוספתי חזה עוף )

 מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן במשך שלוש דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הגזרים ואת העדשים ומערבבים.


מוסיפים את המים הרותחים, את מי הבישול של העדשים, הכורכום והמלח. מביאים לרתיחה נוספת, טועמים ומתקנים מלח באם צריך, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לעוצמה הנמוכה ביותר.

מבשלים עשרים דקות, מערבבים מעט בעזרת מזלג וטועמים אם האורז כבר רך. אם האורז רך ניתן לכבות את האש, במידה ולא, אז מבשלים עוד כמה דקות.  ( בישלתי את האורז עם הכל אחרי הרתיחה כ35 דקות )

מכבים את האש ולא פותחים את הסיר במשך רבע שעה שלאחריה המג'דרה מוכנה להגשה.

                                 
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה