תפוחי אדמה מתובלים בסגנון קריספי
תפוחי אדמה מתובלים כתוספת וגם לטבעונים
החומרים :
5 תפוחי אדמה מהסוג האדום בגודל בינוני גדול קלופים .
תבלינים : 1 כף פפריקה אדומה מתוקה , 1/2 כף תבלין פילדלפיה ,
1/2 כפית פלפל שחור גרוס ( פש"ג ) 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית כמון . מלח .
3, 4, כפות פרורי לחם מוזהבים ( אני משתמשת בשל אוסם )
5 שיני שום שמנמנות כתושות .
בערך 1/2 כוס שמן זית מעט פחות .
אופן ההכנה :
לבשל את תפוחי האדמה בסיר גדול שלמים עד רתיחה עם טיפת מלח להחליש את האש ולבשל
10 דקות לסנן מהמים החמים לחלוטין ולהניח להתקרר .
להכין שתי תבניות פיירקס גדולות באחת למזוג 3 כפות שמן זית ולערבב לתוכן את השום פרורי הלחם ואת התבלינים + המלח לערבב היטב שיווצרו מעין פרורים .
בתבנית השניה למרוח היטב במברשת סילקון שמן זית .
לבדוק באם תפוחי האדמה התקררו אפשר להפוך אותם ולזרז את הקירור .
לפרוס את תפוחי האדמה על קרש/אוקולון חיתוך לפרוסות לא עבות .
למרוח בתערובת התבלינים הפרורית ולסדר יפה בתבנית השניה המשומנת בצורה חופפת .
( הכל יראה בתמונות )
לסדר יפה את כל התבנית כשהכל מצופה באם נשארות כמה חתיכות תפוחי אדמה לא נורא להעיף .
לחמם את התנור על טורבו לחום 180 מעלות .
לפזר את תערובת הפרורים שנשארו לנו המתובלת מעל הכל ולזרזף במברשת הסילקון מעל טיפות טיפות שמן זית ( אמרנו הכל יהיה בתמונות ) לאפות כ45 דקות לבדוק באם רך לגמרי במזלג
באם עדיין לא רך ניתן לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף ולאפות עוד 10 דקות מכוסה .
כתוספת לשניצל .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה