יום שישי, 2 בדצמבר 2016

תפוחי אדמה מתובלים בסגנון קריספי

                                         
                                                     


תפוחי אדמה מתובלים כתוספת וגם לטבעונים

החומרים :

5 תפוחי אדמה מהסוג האדום בגודל בינוני גדול קלופים .

תבלינים : 1 כף פפריקה אדומה מתוקה , 1/2 כף תבלין פילדלפיה ,

1/2 כפית פלפל שחור גרוס ( פש"ג )  1/2 כפית כורכום 1/2 כפית כמון . מלח .

3, 4, כפות פרורי לחם מוזהבים ( אני משתמשת בשל אוסם )

5 שיני שום שמנמנות כתושות .

בערך 1/2 כוס שמן זית מעט פחות .


אופן ההכנה :

לבשל את תפוחי האדמה בסיר גדול שלמים עד רתיחה עם טיפת מלח להחליש את האש ולבשל

10 דקות לסנן מהמים החמים לחלוטין ולהניח להתקרר .

להכין שתי תבניות פיירקס גדולות באחת למזוג 3 כפות שמן זית ולערבב לתוכן את השום פרורי הלחם ואת התבלינים  + המלח לערבב היטב שיווצרו מעין פרורים .

בתבנית השניה למרוח היטב במברשת סילקון שמן זית .

לבדוק באם תפוחי האדמה התקררו אפשר להפוך אותם ולזרז את הקירור .

לפרוס את תפוחי האדמה על קרש/אוקולון חיתוך לפרוסות לא עבות .

למרוח בתערובת התבלינים הפרורית ולסדר יפה בתבנית השניה המשומנת בצורה חופפת .

( הכל יראה בתמונות )

לסדר יפה את כל התבנית כשהכל מצופה באם נשארות כמה חתיכות תפוחי אדמה לא נורא להעיף .

לחמם את התנור על טורבו לחום  180 מעלות .

לפזר את תערובת הפרורים שנשארו לנו המתובלת מעל הכל ולזרזף במברשת הסילקון מעל טיפות טיפות שמן זית ( אמרנו הכל יהיה בתמונות ) לאפות כ45 דקות לבדוק באם רך לגמרי במזלג

באם עדיין לא רך ניתן לכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף ולאפות עוד 10 דקות מכוסה .








                                               כתוספת לשניצל .


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה