יום שלישי, 14 באפריל 2015

רוסטביף - סינטה

פעם ראשונה שאני מכינה רוסטביף אמיתי

ותודה רבה לחברנו הטוב עמוס ברסקין שהנחה אותי .


                                                             


רוסטביף אמיתי 

לבקש מהקצב 1 חתיכה סינטה יפה בערך במשקל של 2+1/2 ק"ג

מיושנת עם שומן למעלה ( אני לא ידעתי שצריך להיות שומן למעלה והקצב הוריד לי אותו )

להתחיל לטפל בנתח כמה שעות טובות לפני ההגשה כך :

להניח על מגש גדול לחורר חורים בנתח ולתקוע בהם גלדי שום ( הרבה - מינימום עשרה ואפשר יותר ) . להציף את הנתח בשמן זית בנדיבות .

להניח למנוחה מחוץ למקרר לחצי שעה למרות את הנתח בהרבה מאד חרדל דיג'ון

משני הצדדים בתנועות ליטוף או במברשת ( עדיף במברשת )  להכין פיירקס גדול מאד או כלי פיירקס אובלי גדול .

לפרוס לתוכו  שמיניות בצל סגול משלושה בצלים ושמניות עגבניות מארבע עגבניות בינוניות להניח את הירקות בצדדים ולהניח את הנתח כשהצד השומני כלפי מעלה באמצע הפיירקס .

לפלפל מלמעלה בנדיבות בפש"ג   ( פלפל שחור גרוס ) לא להוסיף מלח יש הרבה בחרדל ומי שירצה יוסיף לעצמו בהגשה לצלחתו .

להניח למנוחה כשעתיים בטמפרטורת החדר ולחמם את הגריל לגריל הכי חם או ל270 מע' רק בחלק העליון לצלות את הבשר ל17 דקות  ( באם החלק שלכם יותר קטן אז פחות זמן ) להוציא מהתנור להפוך את הבשר ולצלות עוד 12 דקות בגריל בצד השני .

לסגור את הגריל . להפוך שוב את הבשר להדליק את התנור טורבו על 160 מעלות בדיוק ל25 דקות

להוציא ולעטוף בנייר כסף בצורה רופפת ועליו מגבת גדולה בדיוק ל10 דקות . להוריד ולהתחיל לפרוס  - אנא העזרו בתמונות המצורפות אפשר לפרוס דק ואפשר לפרוס עבה יותר הרוטב שיוצא מהבשר והירקות גם מאד טעים .



                                                   













אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה