רוסטביף - סינטה
פעם ראשונה שאני מכינה רוסטביף אמיתי
ותודה רבה לחברנו הטוב עמוס ברסקין שהנחה אותי .
לבקש מהקצב 1 חתיכה סינטה יפה בערך במשקל של 2+1/2 ק"ג
מיושנת עם שומן למעלה ( אני לא ידעתי שצריך להיות שומן למעלה והקצב הוריד לי אותו )
להתחיל לטפל בנתח כמה שעות טובות לפני ההגשה כך :
להניח על מגש גדול לחורר חורים בנתח ולתקוע בהם גלדי שום ( הרבה - מינימום עשרה ואפשר יותר ) . להציף את הנתח בשמן זית בנדיבות .
להניח למנוחה מחוץ למקרר לחצי שעה למרות את הנתח בהרבה מאד חרדל דיג'ון
משני הצדדים בתנועות ליטוף או במברשת ( עדיף במברשת ) להכין פיירקס גדול מאד או כלי פיירקס אובלי גדול .
לפרוס לתוכו שמיניות בצל סגול משלושה בצלים ושמניות עגבניות מארבע עגבניות בינוניות להניח את הירקות בצדדים ולהניח את הנתח כשהצד השומני כלפי מעלה באמצע הפיירקס .
לפלפל מלמעלה בנדיבות בפש"ג ( פלפל שחור גרוס ) לא להוסיף מלח יש הרבה בחרדל ומי שירצה יוסיף לעצמו בהגשה לצלחתו .
להניח למנוחה כשעתיים בטמפרטורת החדר ולחמם את הגריל לגריל הכי חם או ל270 מע' רק בחלק העליון לצלות את הבשר ל17 דקות ( באם החלק שלכם יותר קטן אז פחות זמן ) להוציא מהתנור להפוך את הבשר ולצלות עוד 12 דקות בגריל בצד השני .
לסגור את הגריל . להפוך שוב את הבשר להדליק את התנור טורבו על 160 מעלות בדיוק ל25 דקות
להוציא ולעטוף בנייר כסף בצורה רופפת ועליו מגבת גדולה בדיוק ל10 דקות . להוריד ולהתחיל לפרוס - אנא העזרו בתמונות המצורפות אפשר לפרוס דק ואפשר לפרוס עבה יותר הרוטב שיוצא מהבשר והירקות גם מאד טעים .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה