יום ראשון, 5 באפריל 2015

זרוע טלה לליל הסדר או שוק טלה ממולאת .

בעיקרון פשוט מאד להכין ופחות יפה בפריסה והגשה .

תמונות מעורבבות מפסח 2014 ופסח 2015  תשע"ד  תשע"ה .


                                                       




שוק טלה במשקל של בערך 2+1/2 ק"ג עד 3 ק"ג .

לבקש מהקצב לפתוח את שוק הטלה ולהשאיר חתיכת עצם קטנה

ולהכינה למילוי .

לשטוף היטב בבית את השוק ולהניח במצב פתוח על מגש גדול .

לבשל כחצי ק"ג אורז פרסי לחצי בישול לסנן ולהוסיף בצל מיובש והרבה פיצוחים ופירות יבשים ( אתם תראו בתמונות למה הכוונה אך בעיקרון כיד הדמיון הטובה עליכם )

לערבב את האורז החצי מבושל ואת הפיצוחים להמליח .

לפזר על השוק הפתוחה פש"ג ומלח להוסיף באמצע מהמלית כמה שנכנס ( שיהיה ניתן לגלגל ולקשור וזה גם יהיה בתמונות )

לקשור את השוק בחוט כותנה שנקרא חוט שפגט ( ניתן לקנות בחנויות לצרכי בישול ואפיה וגם בהום סנטר )

לחורר חתכים קטנים בשוק ולתקוע גלדי שום ואז לפזר מעט שמן זית ובין החוטים לסדר כמה עלי טימין טריים וכמה עלי רוזמרין טריים . ועוד קצת מלח ןפלפל שחור גרוס .

את שארית האורז עם הפיצוחים לשים בשקיות קוקי עם מעט מים ( כחצי כוס בכל שקית )

לסדר את השוק בתבנית  ולהדליק את התנור איתה על חום 250 מעלות ל10- 15 דקות  ( תלוי בגודל השוק ) להוריד את חום התנור ל160 מעלות להכניס את שקיות הקוקי בצידי השוק ולאפות 45 דקות

להוציא את שקיות הקוקי ולאפות עוד 1/2 שעה לכסות בנייר כסף ועוד 1/2 שעה . לחכות כמה דקות ולהתחיל לפרוס . ( את החצי שעה האחרונה כשהשוק מכוסה בנייר הכסף ניתן לאפות ממש סמוך להגשה את כל היתר ניתן להכין יום או יומיים מראש .

את האורז והפיצוחים ניתן לחמם במיקרו סמוך להגשה ל3 דקות בערך .

אנא שימו ♥ לתמונות תהליך ההכנה .


                           























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה