יום שישי, 25 באפריל 2014

זרוע - שוק כבש ממולאת .

המתכון  לפסח נבנה משלל מתכונים שראיתי ברשת !!!

שוק כבש ממולאת 

                                                
                

מבקשים מהקצב ( אמין וטוב ) 

שיפתח את שוק הכבש למילוי כמה שניתן וישאיר חתיכת עצם קטנה .

מכינים בסיר 1 כוס אורז עם מלח ומבשלים אותה עם הרבה מים 1/2 בישול

מטגנים עד זהוב בצל גדול קצוץ  עד זהוב יפה 

מקררים מעט ומוסיפים לו פירות יבשים

ופיצוחים כיד הדמיון  בין כף לכפית מכל דבר אני הוספתי :

חמוציות , משמיש מיובש , פיסטוק חלבי ,  שקדים , וצנוברים .

מסננים את האורז ומערבבים עם התערובת והבצל שהכנו .

( אני רציתי להוסיף כמה חוטי זעפרן ושכחתי לדעתי זה יוסיף )

שוטפים היטב את שוק הכבש  ומניחים אותה על מגש גדול

יוצקים כ3 כפות שמן זית טוב על השוק הפתוחה 

ומפזרים עליה מלח גס גרוס ופש"ג בנדיבות .

מסדרים בקצה את המלית ( לא כולה נכנסת ) ומגלגלים חזק 

מסביב למלית עד כמה שניתן .

מניחים על השוק כמה עלי רוזמרין וכמה עלי טימין  

קושרים היטב את השוק ( ראו בתמונות )  

עושים חתכים קטנים עם סכין טובה ומסביב לשוק נועצים כ8 שיני שום .

מניחים בתבנית עם רשת

ויוצקים שמן זית בנדיבות .

שוב ממליחים ( גורסים מלח וגורסים פלפל שחור )

מחממים תנור ל250 מעלות  טורבו וצולים/סוגרים את הבשר  10 דקות .

מורידים טמפרטורה ל160 מעלות ואופים כשעה ו20 דקות .

את שארית האורז עם הפיצוחים וכול' הכנסתי לשקית קוקי וקשרתי אותה

ואפיתי ליד השוק כהורדתי את חום התנור ל160 מעלות .

מגישים בצלחת אובלית ופורסים על השולחן .

אני הכנתי יומיים לפני החג ורק חיממתי לפני ההגשה .


                                                   














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה