זרוע - שוק כבש ממולאת .
המתכון לפסח נבנה משלל מתכונים שראיתי ברשת !!!
שוק כבש ממולאת
מבקשים מהקצב ( אמין וטוב )
שיפתח את שוק הכבש למילוי כמה שניתן וישאיר חתיכת עצם קטנה .
מכינים בסיר 1 כוס אורז עם מלח ומבשלים אותה עם הרבה מים 1/2 בישול
מטגנים עד זהוב בצל גדול קצוץ עד זהוב יפה
מקררים מעט ומוסיפים לו פירות יבשים
ופיצוחים כיד הדמיון בין כף לכפית מכל דבר אני הוספתי :
חמוציות , משמיש מיובש , פיסטוק חלבי , שקדים , וצנוברים .
מסננים את האורז ומערבבים עם התערובת והבצל שהכנו .
( אני רציתי להוסיף כמה חוטי זעפרן ושכחתי לדעתי זה יוסיף )
שוטפים היטב את שוק הכבש ומניחים אותה על מגש גדול
יוצקים כ3 כפות שמן זית טוב על השוק הפתוחה
ומפזרים עליה מלח גס גרוס ופש"ג בנדיבות .
מסדרים בקצה את המלית ( לא כולה נכנסת ) ומגלגלים חזק
מסביב למלית עד כמה שניתן .
מניחים על השוק כמה עלי רוזמרין וכמה עלי טימין
קושרים היטב את השוק ( ראו בתמונות )
עושים חתכים קטנים עם סכין טובה ומסביב לשוק נועצים כ8 שיני שום .
מניחים בתבנית עם רשת
ויוצקים שמן זית בנדיבות .
שוב ממליחים ( גורסים מלח וגורסים פלפל שחור )
מחממים תנור ל250 מעלות טורבו וצולים/סוגרים את הבשר 10 דקות .
מורידים טמפרטורה ל160 מעלות ואופים כשעה ו20 דקות .
את שארית האורז עם הפיצוחים וכול' הכנסתי לשקית קוקי וקשרתי אותה
ואפיתי ליד השוק כהורדתי את חום התנור ל160 מעלות .
מגישים בצלחת אובלית ופורסים על השולחן .
אני הכנתי יומיים לפני החג ורק חיממתי לפני ההגשה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה