יום שלישי, 8 בנובמבר 2022

אורז ההפתעות הפוך כמקלובה


                                      


                                      

                                        

                                         




                                          





                                  



אורז ההפתעות

 

החומרים :

2  + 1/2 כוסות אורז פרסי של סוגת

2/3 תפוחי אדמה ( בגוון אדום ) בגודל בינוני

מלח

קומקום מים חמים

1 כף פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל שחור

( למי שאוהב ניתן להוסיף תבלינים כיד הדמיון )

5 כפות שמן קנולה

סיר טאפאל מרופד בנייר אפיה

סוטאז' קטן יחסית .

פיצוחים שוב לפי מה שאוהבים

שקדים קלופים , צנוברים צימוקים

גרעיני דלעת קלופים גרעיני חמניה קלופים

אפשר סוגי אגוזים כגון אגוזי מלך אגוזי פקאן ,

קשיו קלוף .

מכל דבר בערך כף ( אפשר יותר אפשר פחות אפשר רק סוג אחד של מה שאוהבים הכל כיד הדמיון )

אופן ההכנה :

לקלוף ולשטוף את תפוחי האדמה לפרוס אותם לפרוסות יחסית

לא דקות ולא מאד עבות .

לחמם בסוטאג' את השמן עם התבלינים

ולהרתיח קומקום מים חמים .

לטגן את תפוחי האדמה משני הצדדים ולהעביר לסיר המרופד

בנייר אפיה כולו .

 רק בתחתית לסדר את פרוסות תפוחי האדמה אם במקרה יש יותר מדי ניתן לסדר

גם בצידי הסיר .

להוסיף את האורז ולהוסיף את הפיצוחים להוסיף עוד כ3 כפות שמן קנולה .

ולהוסיף את השמן עם התבלינים שבו טיגנו את תפוחי האדמה

להוסיף את המים הרותחים בערך כמות של חצי אצבע מעל האורז והפיצוחים שבסיר ומלח לפי מה שאוהבים להביא לרתיחה על אש קטנה ולהקטין את האש למינימום .

לבשל בדיוק 48 דקות לכבות את הלהבה ולתת מנוחה לסיר

אפשר להכין בערך שעתיים שלוש לפני ההגשה אבל אז כדאי לעטוף בשתי מגבות גדולות לשמור על החום .

לפני ההגשה להפוך על צלחת הגשה גדולה .


                                              




                                      






                                            



                                         





                                             

                                            







                                               

 

                                      



                                   














אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה