קציצות בשר רכות ברוטב בשרי
קציצות בשר רכות
1/4 ק"ג בשר טחון מס' 2
2 בטטות בגודל בינוני
1 בצל די גדול
צרור פטרוזיליה
מכובד בלי ענפים
1 ביצה בגודל L
תיבול :
1/2 כף כורכום , 1/2 כמון , מלח , 1/2 כף
פש"ג דק .
אופן ההכנה :
לקצוץ קטן את הפטרוזיליה
לגרד את הבטטות לקערה גדולה
לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות
להוסיף את הביצה והבשר הטחון + התבלינים
לערבב היטב ולהניח למנוחה של 1/2 שעה .
לערבב שוב ולהכין קציצות על מגש לחמם שמן במחבת
גדולה לטגן מעט משני הצדדים רק שישתנה צבע הקציצה
להוציא על נייר סופג .
בקציצות האלו ניתן להשתמש לכל מיני תבשילים למשל
עם תפוחי אדמה ואפונה כך :
בסוטאז' גדול להוסיף 3 כפות שמן
להוסיף 2 כפות תבלין טוסקנה 1/4 כפית כורכום
+ 1/4 כפית פש"ג ולערבב להוסיף רוטב
בשרי 3 קופסאות קטנות שאני מכינה בבית .
אבל
אפשר גם 3 שקיות רוטב צלי קנוי עם 3 כוסות מים רותחים לבשל מעט יחדיו אחרי חמש
דקות להוסיף מעט מלח ולערבב .
לחוד לבשל 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
1/2
בישול בערך 10 דקות לאחר הרתיחה בכף מחוררת
להוציא
לסוטאז' ולהמשיך לבשל ביחד בשלב הזה להוסיף כוס 200 CC + חצי כוס אפונה קפואה ולבשל עוד מעט .
לאט
ובעדינות להוסיף את הקציצות לטעום את
הרוטב
אולי
חסר מלח .
ואולי
לא ( ולכן חשוב לטעום – מי שאוהב יכול להוסיף בשלב הזה פלפלון אדום חריף אני לא
מוסיפה )
לבשל
מכוסה בערך עוד 10 דקות .
(
יש לשים לב שתפוחי האדמה יהיו רכים לאכילה )
אפשר
להגיש וניתן להכין יום לפני ההגשה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה