יום שני, 7 בנובמבר 2022


קציצות בשר רכות ברוטב בשרי

                                      


קציצות בשר רכות

1/4 ק"ג בשר טחון מס' 2

2 בטטות בגודל בינוני

1 בצל די גדול

 צרור פטרוזיליה מכובד בלי ענפים

1 ביצה בגודל L

תיבול :

1/2 כף כורכום , 1/2 כמון , מלח , 1/2 כף פש"ג דק .

 

אופן ההכנה :

לקצוץ קטן את הפטרוזיליה

לגרד את הבטטות לקערה גדולה

לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות

להוסיף את הביצה והבשר הטחון + התבלינים

לערבב היטב ולהניח למנוחה של 1/2 שעה .

לערבב שוב ולהכין קציצות על מגש לחמם שמן במחבת גדולה לטגן מעט משני הצדדים רק שישתנה צבע הקציצה

להוציא על נייר סופג .

 

בקציצות האלו ניתן להשתמש לכל מיני תבשילים למשל

עם תפוחי אדמה ואפונה כך :

 

בסוטאז' גדול להוסיף 3 כפות שמן

להוסיף 2 כפות תבלין טוסקנה  1/4 כפית כורכום

+ 1/4 כפית פש"ג ולערבב להוסיף רוטב בשרי  3 קופסאות קטנות שאני מכינה בבית .

 

אבל אפשר גם 3 שקיות רוטב צלי קנוי עם 3 כוסות מים רותחים לבשל מעט יחדיו אחרי חמש דקות להוסיף מעט מלח ולערבב .

 לחוד לבשל 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

1/2 בישול בערך 10 דקות לאחר הרתיחה בכף מחוררת

להוציא לסוטאז' ולהמשיך לבשל ביחד בשלב הזה להוסיף כוס 200 CC + חצי כוס אפונה קפואה ולבשל עוד מעט .

לאט ובעדינות להוסיף את הקציצות לטעום  את הרוטב

אולי חסר מלח .

ואולי לא ( ולכן חשוב לטעום – מי שאוהב יכול להוסיף בשלב הזה פלפלון אדום חריף אני לא מוסיפה )

לבשל מכוסה בערך עוד 10 דקות .

( יש לשים לב שתפוחי האדמה יהיו רכים לאכילה )

אפשר להגיש וניתן להכין יום לפני ההגשה .

 

                      


                            




                                 

 







                                                                           

 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה