יום שבת, 25 במאי 2019

חזה עוף ברוטב אפונה ופטריות אביבי .



חזה עוף ברוטב פטריות אביבי
החומרים :
600 גרם חזה עוף חתוך לחתיכות
2 כוסות אפונה קפואה ( סנפרוסט ) למי שיש טריה עד רבה .
4 בצלים בגודל בינוני
4 שיני שום כתושות
1 סלסלת פטריות שמפניון נקיות ופרוסות
4 כפות רוטב פטריות מוכן בבית מופשר ( כמו בתמונות ) .
( למי שאין שתי שקיות רוטב פטריות קנוי )
4 כפות שמן קנולה ( או אחר )
1 כוס מים רותחים
תבלינים :
1 כף גריל עוף , 3/4 כפית כורכום , 3/4 כפית פש"ג ,
1 כף תבלין טוסקנה, מלח לפי הטעם .
אופן ההכנה :
להפשיר רוטב פטריות ,
רוטב פטריות מוכן בבית ללא אבקות וגלוטן
קלפתי ופרסתי ארבעה בצלים גדולים חתכתי לחצי וטיגנתי מעט עד זהבהב בהיר ב4 כפות שמן בסיר גדול ורחב הוספתי 3 שיני שום כתושות וטיגנתי עוד מעט .
זה לוקח זמן בנתיים פרסתי שתי סלסלות פטריות שמפניון ושש פטריות חורש ( פורטבלו ) הוספתי
עירבבתי והוספתי מלח ופש"ג כשהתבשיל רתח העברתי ללהבה קטנה ובישלתי כ10 דקות , זה מוציא הרבה נוזלים אבל -
בשלב הזה הוספתי עוד חצי כוס מים רותחים עירבבתי ובישלתי עוד שתי דקות .
כעת הוצאתי בכף מחוררת כמות קטנה לשתי קופסאות קטנות קיררתי והקפאתי לשימוש לכל מיני דברים .
את היתר העברתי לכלי והעברתי בו מוט ריסוק ( מקל בלנדר ) וזה למעשה רוטב הפטריות שכבר הכנתי פעמיים בעבר והוא מצוין להוסיף לכל מיני תבשילים לאחר שהקפאתי הצטערתי שלא הקפאתי במיכלים לקוביות קרח אך כל החיים הם בית ספר לא ?
לומדים .

( עוד הערונת יש היום בארץ בערים הגדולות בשווקים ובסופרים כל מיני סוגי פטריות וכמובן שאפשר להוסיף ולערבב בין הסוגים .

אני השתמשתי במה שהיה לי בבית )

לחתוך לרצועות עבות את חזה העוף ,
לקלוף לשטוף ולחתוך את הבצלים לחצי .
להרתיח מים בקומקום ולהפשיר בקערה את האפונה פעמיים
להחליף את המים .
להתחיל לטגן את הבצלים עד זהבהב , להוסיף את השום ולערבב
להוסיף את התבלינים והמלח ולערבב ולטגן עוד מעט יחד .
להוסיף את חתיכות חזה העוף ולטגן יחד בטיגון וערבוב .
ואז להוסיף את המים הרותחים להוסיף 4 כפות גדושות רוטב
שהכנו בבית או שתי שקיות רוטב מוכן ,
 ושוב לערבב ולהוסיף את האפונה המופשרת לערבב להביא לרתיחה להנמיך את הלהבה ,
לסגור עם מכסה לבשל כ20 דקות יחד פעמיים תוך כדי לערבב
ואז להוסיף את הפטריות לערבב להביא שוב לרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד 7 דקות לבדוק טעמים באם צריך להוסיף מליחות .
להגיש ליד פירה תפוחי אדמה או אורז לבן .




                                   

                                       
                                       
                                       



                                       







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה