עוגת פבלובה
החומרים
:
4 ביצים
גדולות ( רק החלבונים )
1 כוס
סוכר ( אפשר עוד רבע למי שאוהב נורא מתוק )
טיפונת
חומץ או 2, 3, טיפות לימון .
אופן
ההכנה :
להפריד
הביצים ולהקציף את החלבונים
כשמוקצף
מעט להוסיף בשלוש פעמים את הסוכר
+ החומץ
להקציף לקצף חזק ומאד מאד לבן
כשבע
( 7 ) דקות .
לשמן
תבנית 24 קפיצית לעטוף אותה מסביב בנייר כסף ו
לאפות בחום של 110 מע' כשעתיים .
לאפות בחום של 110 מע'
לקרר
את המקצפת .
לחתוך
בקערה כ400 גר' תות שדה יפה
לחתיכות
בינוניות לפזר על זה שתי כפות סוכר
ו3 כפות
ליקר קואטרו ( או ליקר תפוזים אחר )
לתת
לזה לעמוד כחצי שעה ,
ולפזר
על המקצפת/מרנג האפויה עם הנוזלים שניגרו
מהתותים
והסוכר .
להקציף
שתי שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר
ולסדר
יפה מעל התותים בתוך התבנית שוב
להכניס למקרר על צלחת הגשה נאה ולקרר כשעה .
לקשט
למעלה בחצאי תותים יפים
לשמור
במקרר למינימום לילה אפשר יותר
לפתוח
את קפיץ התבנית בזהירות על צלחת הגשה לקלף השקף .
לפרוס/לחתוך בעדינות
ולהגיש על צלחות לעוגה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה