תבשיל מהיר של בשר
תפוחי אדמה ופטריות .
המתכון :
בערך 1/2 כתף בקר
מבושלת בסיר לחץ בערך 50 דקות ( הערה לבשל
כתף בקר שלמה לקרר אותה לפרוס
לפרוסות די עבות
ולהקפיא בשתי שקיות רוכסן
לכל צורך במקפיא לתבשיל הזה להפשיר 1/2 מהכתף ולחתוך לקוביות די גדולות את פרוסות הבשר המבושלות .
לכל צורך במקפיא לתבשיל הזה להפשיר 1/2 מהכתף ולחתוך לקוביות די גדולות את פרוסות הבשר המבושלות .
או לתבשיל הזה ניתן להשתמש בבשר צלעות ( 1
ק"ג מס' 2 חתוך לקוביות כמו לגולש ואותו דבר לקרר היטב ולהקפיא בשקיות רוכסן
לכל צורך )
אני מתבלת את מי
הבישול ( לפני בישול הבשר ולפני שאני סוגרת את סיר הלחץ ) בשני בצלים בגודל בינוני
חתוכים כימעט עד הסוף באמצע , בטיפת כורכום ופלפל שחור מקפיאה במיכלי קוביות קרח
את מי הבישול ותמיד יש לי במקפיא במקום להוסיף אבקות למינהן .
לחוד אני מבשלת כששה
תפוחי אדמה אדומים קלופים רחוצים וחתוכים לקוביות מבשלת עד שהקוביות כמעט רכות
ומסננת את מי הבישול .
חותכת שלוש סלסלות של
פטריות שמפניון לרבעים .
אופן ההכנה :
בסוטאז' גדול אני
מחממת יחד את הבשר המבושל וחתוך לקוביות ומוסיפה כוס מים רותחים מוסיפה את תפוחי
האדמה עם עוד כוס מים רותחים .
ומוסיפה פלפל שחור
ומלח ומערבבת בעדינות עם 6 קוביות בשר קפואות ( כמו שכתוב למעלה )
מוסיפה לאחר כמה דקות
את הפטריות ולאחר כשלוש דקות אני לוקחת כמות של פטריות כסלסלה וחצי מהתבשיל עם קצת
ממי הבישול לכלי .
וכאן
בא טוויסט בעלילה כשהפטריות בכלי עם מעט מנוזלי הבישול ונטחן עם מקל בלנדר ( הכל יהיה
בתמונות )
נוסיף את זה בחזרה
לתבשיל זה אמור להסמיך אותו
ולתת לו עוד טעם .
( עוד טיפ אני מחזיקה
במקפיא צנצנת כזאת ומוסיפה לתבשילים ממנה זה אמור להחליף את הרטבים הקנויים )
אני מבשלת ממש עוד
כמה דקות אם צריך מוסיפה עוד כוס מים רותחים שיהיה רוטב טוב לתבשיל ובשלב הזה
מוסיפה מלח לפי הטעם ( טועמת ) .
ערבוב ממש עדין עדין
וזה מוכן להגשה ניתן לשמור במקרר כארבעה ימים .
( עוד
הערה אפשר להתחיל את התבשיל בטיגון קל של שלושה בצלים חתוכים לפרוסות ומטוגנים עד
הזהבה ואז להוסיף את שאר הדברים אני לא הכנתי עם בצלים הפעם )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה