יום שלישי, 5 בספטמבר 2017

פלפלים אדומים כבושים

                                בעיקרון אפשר פלפלים בשלושה צבעים

                                אדום צהוב וכתום  ( ירוק לא כי הוא יצא טיפונת מריר )

          מתכון מאד פשוט מבית חמותי זצ"ל שהיתה אכן צדקת

         מארחת מושלמת  והכינה מטעמים נפלאים ועוגות נהדרות ולמדתי ממנה הרבה מאד .

לקופסה כמו בתמונה :

המתכון 

 כ 10 פלפלים גדולים ובשרניים

1 + 1/2 ראשי שום 

1/2 כוס שמן קנולה  + 1/2 כוס חומץ ( הכי פשוט הדרים )

אופן ההכנה :

לנגב את הפלפלים בניר מגבת היטב להכין תבנית עם נייר אפיה ולסדר את הפלפלים לקליה

להכניס לתנור כשהוא מכוון למצב גריל ( כן אפשר לקלות על הגז באש פתוחה - איני עושה זאת כי 

זה מלכלך את הכיריים )

להשגיח ולסובב כל פעם לצד שטרם קלוי להיזהר שהפלפלים לא ישרפו יותר מדי .

להניח בסיר סגור עם מכסה או בתוך שקית ניילון ולסגור אותה לשעתיים שלוש כך הקליפה תתקלף ביתר קלות .

לקלוף את הקליפה בעדינות ולהוציא את הגבעול ואת כל הגרעינים .

להניח בכלי עם מכסה פיירקס או קופסת פלסטיק .

לקלוף את שיני השום ולכתוש אותם לתוך הפלפלים .

למדוד באותה כוס חצי כוס שמן וחצי כוס חומץ ולהוסיף ולערבב הכל יחד

ולסגור את המכסה .

הערות :

1 . נשמר במקרר גם חודש וחצי .

2 . זה הפרנציפ ניתן להפחית מהכמות וניתן להגדיל את הכמות ובהתאם

להוסיף שמן וחומץ או להפחית ( השום הכתוש זאת הכמות ) .


                                               



    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה