פלפלים אדומים כבושים
בעיקרון אפשר פלפלים בשלושה צבעים
אדום צהוב וכתום ( ירוק לא כי הוא יצא טיפונת מריר )
מתכון מאד פשוט מבית חמותי זצ"ל שהיתה אכן צדקת
מארחת מושלמת והכינה מטעמים נפלאים ועוגות נהדרות ולמדתי ממנה הרבה מאד .
לקופסה כמו בתמונה :
המתכון
כ 10 פלפלים גדולים ובשרניים
1 + 1/2 ראשי שום
1/2 כוס שמן קנולה + 1/2 כוס חומץ ( הכי פשוט הדרים )
אופן ההכנה :
לנגב את הפלפלים בניר מגבת היטב להכין תבנית עם נייר אפיה ולסדר את הפלפלים לקליה
להכניס לתנור כשהוא מכוון למצב גריל ( כן אפשר לקלות על הגז באש פתוחה - איני עושה זאת כי
זה מלכלך את הכיריים )
להשגיח ולסובב כל פעם לצד שטרם קלוי להיזהר שהפלפלים לא ישרפו יותר מדי .
להניח בסיר סגור עם מכסה או בתוך שקית ניילון ולסגור אותה לשעתיים שלוש כך הקליפה תתקלף ביתר קלות .
לקלוף את הקליפה בעדינות ולהוציא את הגבעול ואת כל הגרעינים .
להניח בכלי עם מכסה פיירקס או קופסת פלסטיק .
לקלוף את שיני השום ולכתוש אותם לתוך הפלפלים .
למדוד באותה כוס חצי כוס שמן וחצי כוס חומץ ולהוסיף ולערבב הכל יחד
ולסגור את המכסה .
הערות :
1 . נשמר במקרר גם חודש וחצי .
2 . זה הפרנציפ ניתן להפחית מהכמות וניתן להגדיל את הכמות ובהתאם
להוסיף שמן וחומץ או להפחית ( השום הכתוש זאת הכמות ) .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה