אורז הפוך בפיצוחים
ותפוחי אדמה .
רחצתי
היטב 1/2 ק"ג אורז פרסי במים פושרים/חמימים
(
החלפתי את המים חמש פעמים )
והשרתי את האורז לשעתיים וחצי במים חמימים קילפתי
וחתכתי לקוביות שני בצלים בינוניים וטיגנתי עד זהוב סיננתי ושמרתי על צלחת .
הרתחתי קומקום מים 1700 ליטר .
את
השמן שטיגנתי בו את הבצל מזגתי לסיר טאפל .
קלפתי
שלושה תפוחי אדמה פרסתי לפרוסות עבות הוספתי לשמן החם מעט כורכום כחצי כפית , כפית
פפריקה אדומה מתוקה , וחצי כפית פלפל שחור . לערבב בשמן ולרפד את הסיר בפרוסות
תפוחי אדמה לטגן מעט ולהפוך אותן לצד השני ( את שאר התפודים לחתוך לקוביות )
להוסיף
את האורז המושרה להוסיף את הבצל המטוגן וגרעיני חמניה קלופים פיסטוק חלבי קלוף
שקדים צימוקים וכיד הדמיון . להוסיף את קוביות תפוחי האדמה וכשתי כפות תוספת אורז
קנויה . בשלב הזה להוסיף כקומקום מים רותחים ומלח לסגור את הסיר להעביר לאש קטנה
קטנה ל45 דקות לכבות את הגז ולהניח להתקרר ל1/4 שעה להפוך לצלחת הגשה .
צרפתי
סירטון שאני מקווה שיעלה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה