יום ראשון, 12 במרץ 2017

אורז ותפוחי אדמה כמקלובה .


                                                         

              

אורז הפוך בפיצוחים ותפוחי אדמה .
רחצתי היטב 1/2 ק"ג אורז פרסי במים פושרים/חמימים
( החלפתי את המים חמש פעמים ) 
והשרתי את האורז לשעתיים וחצי במים חמימים קילפתי וחתכתי לקוביות שני בצלים בינוניים וטיגנתי עד זהוב סיננתי ושמרתי על צלחת . הרתחתי קומקום מים 1700 ליטר .
את השמן שטיגנתי בו את הבצל מזגתי לסיר טאפל .
קלפתי שלושה תפוחי אדמה פרסתי לפרוסות עבות הוספתי לשמן החם מעט כורכום כחצי כפית , כפית פפריקה אדומה מתוקה , וחצי כפית פלפל שחור . לערבב בשמן ולרפד את הסיר בפרוסות תפוחי אדמה לטגן מעט ולהפוך אותן לצד השני ( את שאר התפודים לחתוך לקוביות )
להוסיף את האורז המושרה להוסיף את הבצל המטוגן וגרעיני חמניה קלופים פיסטוק חלבי קלוף שקדים צימוקים וכיד הדמיון . להוסיף את קוביות תפוחי האדמה וכשתי כפות תוספת אורז קנויה . בשלב הזה להוסיף כקומקום מים רותחים ומלח לסגור את הסיר להעביר לאש קטנה קטנה ל45 דקות לכבות את הגז ולהניח להתקרר ל1/4 שעה להפוך לצלחת הגשה .
צרפתי סירטון שאני מקווה שיעלה.

                                       









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה