יום רביעי, 16 בנובמבר 2016

כדורי בשר ברוטב לימוני וארטישוק

כימעט הכל יש לכולנו בבית/במקפיא .

                                                          
 

התבשיל מוכן 

להפשיר כ20 כדורי בשר מהקפאה לפי המתכון הזה :


להכין בסוטאז' או מחבת עם מכסה .

החומרים :

2 כפות שמן 

תיבול : 1 כף פפריקה מתוקה , 1/2 כפית פלפל שחור , 1/2 כפית כורכום , מלח .

1 כף לימונים כבושים ( באם לא מכינים בבית אני אוהבת את של  יוחאי ביטון לימונים כבושים )

3 שיני שום שמנמנות כתושות .

12 תחתיות ארטישוק מופשרות ,

3 ענפי סלרי  ( כרפס ) 

1 כוס אפונה קפואה .


אופן ההכנה :

לחמם בסוטאז' את השמן עם התבלינים בבחישה קלה להוסיף אחרי כדקה את  השום הכתוש ואת גבעולי הסלרי קצוצים ( רק את הגבעולים - נשאיר את הגבעולים לאחר כך ) .

להוסיף כשתי כוסות מים פושרים ( כמחצית מגובה הסוטאז' ) להוסיף את כדורי הבשר ואת תחתיות הארטישוק החתוכות לפלחים .

להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש קטנה כ20 דקות .

לפזר מלח ולערבב קלות , להוסיף את האפונה לבשל עוד 10 דקות  ( כשהסוטאז' מכוסה ) אחרי הרתיחה המחודשת לטעום ולשפר תיבול ( לא בטוח שצריך ) .

לפזר את עלי הסלרי הקצוצים ולבשל עוד דקה להשאיר בסוטאז' סגור עוד כמה דקות ולהגיש .

נחמד ליד אורז לבן .


                                        






























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה