כדורי בשר ברוטב לימוני וארטישוק
כימעט הכל יש לכולנו בבית/במקפיא .
להפשיר כ20 כדורי בשר מהקפאה לפי המתכון הזה :
להכין בסוטאז' או מחבת עם מכסה .
החומרים :
2 כפות שמן
תיבול : 1 כף פפריקה מתוקה , 1/2 כפית פלפל שחור , 1/2 כפית כורכום , מלח .
1 כף לימונים כבושים ( באם לא מכינים בבית אני אוהבת את של יוחאי ביטון לימונים כבושים )
3 שיני שום שמנמנות כתושות .
12 תחתיות ארטישוק מופשרות ,
3 ענפי סלרי ( כרפס )
1 כוס אפונה קפואה .
אופן ההכנה :
לחמם בסוטאז' את השמן עם התבלינים בבחישה קלה להוסיף אחרי כדקה את השום הכתוש ואת גבעולי הסלרי קצוצים ( רק את הגבעולים - נשאיר את הגבעולים לאחר כך ) .
להוסיף כשתי כוסות מים פושרים ( כמחצית מגובה הסוטאז' ) להוסיף את כדורי הבשר ואת תחתיות הארטישוק החתוכות לפלחים .
להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש קטנה כ20 דקות .
לפזר מלח ולערבב קלות , להוסיף את האפונה לבשל עוד 10 דקות ( כשהסוטאז' מכוסה ) אחרי הרתיחה המחודשת לטעום ולשפר תיבול ( לא בטוח שצריך ) .
לפזר את עלי הסלרי הקצוצים ולבשל עוד דקה להשאיר בסוטאז' סגור עוד כמה דקות ולהגיש .
נחמד ליד אורז לבן .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה