צלי כתף מספר 5 טרי והמתכון המשובח מהאחת והיחידה נעמי דה פירסט
המתכון
החומרים :1 צלי כתף מס' 5 ( טרי )
4 בצלים בינוניים
כ10 שיני שום שמנמנות .
1/2 כוס שמן קנולה .
3/4 כוס יין אדום קברנה מרלו ( אפשר מים במקום ) .
תבלינים :
1/4 כפית כורכום , כמון , פש"ג , מלח ,
1 כפית גריל עוף ( אני משתמשת רק בתבלין של טעם ורייח )
1 כף אבקת מרק בצל .
אופן ההכנה :
לבקש מהקצב לפרוס את נתח הבשר לפרוסות לא דקות
למרוח את התבלינים בקערה ( מסג' )על הבשר .
להכין שקית קוקי בגודל ענק .
לפרוס את הבצלים לפרוסות , לקלוף את שיני השום ,
להכניס את פרוסות הבשר המתובלות לשקית
+ הבצל והשום + הנוזלים .
לסגור את השקית ולהניח אותה על תבנית התנור
להפוך פעמיים ולחורר את השקית בעזרת מזלג או שיפוד .
להדליק את התנור למצב טורבו על 180 מע C
לאפות שעה +3/4 להוריד את החום ל150 מע' C
ולאפות עוד כשעה ו10 דקות .
בשלב הזה ניתן להוציא את הרוטב לסיר
ולצמצם אותו על הגז ( אני לא הספקתי ) .
חבל"ז. יסלמו אידייק
השבמחקתודה רבה נעמי המתוקה ♥ .
השבמחקhttp://renanot.blogspot.co.il/2013/06/blog-post.html?m=1
השבמחקהכנתי פעמים ספורות.... זה יוצא טעים ומדהים. תודה.
השבמחקהכנתי את המתכון כבר מספר פעמים ויוצא נהדר. תודה.
השבמחקהכנתי את המתכון כבר מספר פעמים ויוצא נהדר. תודה.
השבמחקיופי אורית שימחת אותי מאד - זהו אכן מתכון טוב שאני מכינה בארוח חגיגי .
מחקאפשרי לשים נתח שלם ולא פרוס לפרוסות?
השבמחקלא מירי לצערי לא צריך לפרס את הנתח ועם סכין טובה לא תהיה לך בעיה לפרוס את הנתח .
השבמחק