יום ראשון, 19 במרץ 2017

תפוחי אדמה סוג פוטטוס אפויים מעולים גם לטבעונים .

                                                 
                                                   

תפוחי אדמה באפיה סוג של צ'יפס – טעים
להרתיח בשני סירים עד גובה 3/4 מהם מים חמים עם כפית מלח
בכל סיר עד רתיחה .
בנתיים עד שהמים רותחים יש לקלוף כ 8 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה  גדולים לשטוף אותם ולחתוך לפלחים כמו לצ'יפס ולהניח בקערה .
כשהמים בסירים רותחים להכניס את תפוחי האדמה בזהירות להביא לרתיחה מחודשת ולבשל בדיוק חמש דקות לסנן ולשטוף במים קרים ולהניח אותם להתקרר .
להכין שתי תבניות עם נייר אפיה ולהכין בלילה לפי ההוראות והסרטון המצורף כאן .
הבלילה :
להכין בקערה בלילה מ3 כפות מיונז כשלוש כפות קטשופ' מעט שום כתוש , 1/2 כפית כורכום שתי כפות פפריקה מתוקה , 3/4 כפית פלפל שחור גרוס ומלח עם 3 כפות שמן קנולה ולערבב היטב .
להניח על שתי תבניות נייר אפיה ולפזר את תפוחי האדמה לערבב כל נגלה עם חצי מכמות הבלילה ועל זה לפזר פרורי לחם מוזהבים עוד קצת טיפטופי שמן ולאפות בטורבו את שתי התבניות בין חצי שעה ל40 דקות בחום של 180 מעלות .
אפשר להכין יום קודם את תפוחי האדמה וביום ההגשה עם הבלילה .
אפשר להכין בבוקר או בצהריים ולחמם בערב בתנור .
לא ניסיתי אך לדעתי גם אפשר בפסח עם קמח מצה במקום פירורי לחם .

                                  








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה