ובהנחית רוני טגנסקי חברתי היפה והמקסימה
בעלת ידי הזהב היא נקראית בפורומי האוכל ברשת
גם siam
קינמונים |
המתכון :
המתכון לקינמונים ולעוד מליות :
לתערובת
השמרים:
2
כפות שמרים יבשים
4
כפות סוכר
2
כפות מים פושרים
200
גרם חמאה
1
כוס חלב
5
כוסות קמח
2
ביצים
1
כפית מלח
למלית:
200
גרם חמאה מומסת
1
כוס סוכר
4
כפות שוקולית
1
כף קינמון
לציפוי:
3/4
כוס סוכר
3/4
כוס מים
(
אני רננות מוסיפה גם כמה טיפות מי זאהר )
אופן
הכנה:
מחממים
חמאה וחלב עד שהחמאה נמסה ומצננים.
בקערת
מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, מים, ביצים, מלח ותערובת החלב הפושרת.
מעבדים
עם וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק רך, מבריק ואחיד.
מכסים
את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה במקרר.
מכינים
צמות.
אופים
ב- 150 מעלות (כן - חום נמוך) כ- 45 דקות.
דקה-שתיים
לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ:
מביאים
לרתיחה על אש בינונית-נמוכה מים וסוכר. מגבירים להבה ומבשלים תוך רתיחה דקה נוספת.
מסירים
מהאש ומוציאים את העוגות מהתנור.
מברישים
את העוגות החמות בכל כמות הסירופ (הרותח). מצננים ומתענגים. במקרה זה
אין
צורך להקפיא חלק מהצמות כי בצק הפלא שומר על העוגות טריות זמן רב. פשוט מאחסנים
את העוגות עטופות, בטמפ'' החדר או במקרר.
:
יש להשגיח לפעמים העוגות צריכות עוד כמה דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה