המתכון מתוך הבלוג של שונית וייס ( עם שינויים קלים שלי )
המתכון
החומרים :
4 כרעיים של עוף
מחולקים לשניים (שוק וירך )
16 שזיפים מיובשים
ללא גלעינים
שתי בטטות בגודל
בינוני
שני בצלים סגולים
בגודל בינוני
חופן נאה ( כשתי כפות ) של צימוקים בהירים
שני תפוחי עץ ירוקים
מסוג גרנד
או צנצנת אחת של רוטב
של קנור לעוף שזיפים
או תערובת/מרינדה של
1/4 כוס סילאן טבעי + 3 כפות טריאקי ושתי כפות דבש .
מעט מלח ופלפל שחור
גרוס ( פש"ג )
ניתן להוסיף כמה
תפוחי אדמה אדומים קטנים וקלופים .
אופן ההכנה :
כמובן לרחוץ ולנקות
היטב את חלקי העוף ולהשרותם במרינדה או בתערובת הצנצנת ( תהיה תמונה שלה )
לסדר יפה וברווחים
בתבנית ממש גדולה שתיכנס לתנור .
לקלוף את הבטטות
ולחתוך אותן לרבעים לטבול במרינדה ולסדר בתבנית .
לרחוץ ולחתוך לפלחים
עבים את תפוחי העץ (הכל יראה בתמונות)
לסדר בין חלקי העוף (
יש לנו שמונה חלקים )
לקלוף ולפרוס לפרוסות
את הבצלים ואת הפרוסות לחצי ולפזר בתבנית .
מעל לפזר את השזיפים
ואת הצימוקים בצורה נאה .
מעל את המרינדה
שנותרה לנו .
לכסות את התבנית
בנייר כסף ולאפות בחום של 180 מעלות
שעה ( בטורבו )
להוציא ובעדינות
להפוך את חלקי העוף .
לכסות שוב ולאפות עוד
חצי שעה – בשלב הזה להוריד את נייר
הכסף להפוך את חלקי
העוף שוב עם העור כלפי מעלה ,
בכף למזוג על כל חלק
מהרוטב שהצטבר בתבנית ולאפות עוד כ10 דקות אנחנו רוצים עוף רך ושזוף יפה ( כמו
בתמונות )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה