יום שבת, 21 באפריל 2012

כדורי בשר בתפוחי אדמה ועגבניות ( גם ילדים קטנטנים אוהבים )

                        כדורי בשר בתפוחי אדמה ועגבניות
              החומרים :
                   כדורי בשר לתבשילים מגוונים שלי/רננות
הכנת התבשיל בשיקופיות
החומרים :
500 גר' בשר חזה עוף טחון
300 גר' בשר בקר טחון ( צלעות מס' 2 )
2 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים
1 בצל גדול מגורר
3 ביצים ( בגודל L )
חופן של עלי פטרוזיליה
חופן עלי סלרי

כמון , מלח , פלפל שחור , 1/2 כפית כורכום .
אופן ההכנה :
בקערה להניח את הבשרים
במעבד המזון לקצוץ את הירוקים השטופים היטב
להוסיף למעבד המזון את המגררת
ולגרר את התפודים + הבצל .
להוסיף את הכל לקערה להוסיף ביצים
ותבלינים ( ניתן לשחק עם התיבול וגם להוסיף חריפות
באם אוהבים )
לערבב היטב להניח למנוחה כ1/2 שעה
לספיגת טעמים .
יוצאת תערובת גדולה מאד ( יחסית ) .
להכין כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ( טיפונת יותר
קטנים ) בשלב הזה ניתן להכין את התבשיל
או להקפיא הכדורים לעת מצוא .
עוד הערות  למתכון :
הכדורונים מאד אהובים גם על תינוקות/ילדים קטנים
וגם על מבוגרים .

  החומרים למתכוון הזה :                      כדורי בשר בתפוחי אדמה ועגבניות
  בסוטאז'  קסרול ברוחב 32 ס"מ
  1 קופ' 800 גר' עגבניות קצוצות .
   100 גר  רסק  עגבניות רגיל
   3 כפות שמן קנולה .
   5 גבעולי סלרי בלי העלים קצוצים קטן                           
    תבלינים :
     1/2 כף פפריקה אדומה X 2
     1/2 כף כורכום
      1/2 כף כמון
       8 תפוחי אדמה אדמדמים חתוכים לרבעים .
       1 קופ' השימורים מלאה במי ברז
       2 כוסות מים רותחים .
      3 קוביות מרק עוף קפואות   צלול ( שאריות של ליל הסדר ) .
       מלח , 1 כף מרק בצל .
       12 עגבניות שרי חצויות
       עלי סלרי קצוצים .

       אופן ההכנה :

     לרוקן את קופ' השימורים לתוך הסוטאז' ולהוסיף את רסק
     העגבניות + מרק העוף .
      להוסיף נוזלים  ואת גבעולי הסלרי הקצוץ 
      ותפוחי האדמה החתוכים לרבעים .  לתת ערבוב קל
      להוסיף תבלינים באם אוהבים חריפות אפשר גם
       פפריקה חריפה .
       לערבב קלות לתת רתיחה ולבשל עם מכסה חצי פתוח

        כ 20 דקות להחליק בעדינות את כדורי הבשר    כ28 כדורונים .               
        לבשל על אש קטנה  כ8 דקות ולהפוך את הכדורונים בעדינות רבה .
         לבשל עוד 5 דקות לבדוק באם תפוחי האדמה רכים ואולי חסר תיבול
          במידה וכן לבשל עוד מס' דקות .
          דקה לפני כיבוי האש להוסיף את עגבניות השרי החצויות ואת עלי
           הסלרי הקצוצים לתת עירבוב קל ולכבות את האש .
           ניתן להגיש עם אורז לבן או פירה .

           












  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה