כדורי בשר בתפוחי אדמה ועגבניות
החומרים :
כדורי בשר לתבשילים מגוונים שלי/רננות
הכנת התבשיל בשיקופיות
החומרים :
כדורי בשר לתבשילים מגוונים שלי/רננות
הכנת התבשיל בשיקופיות
החומרים :
500 גר' בשר חזה עוף טחון
300 גר' בשר בקר טחון ( צלעות מס' 2 )
2 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים
1 בצל גדול מגורר
3 ביצים ( בגודל L )
חופן של עלי פטרוזיליה
חופן עלי סלרי
כמון , מלח , פלפל שחור , 1/2 כפית כורכום .
אופן ההכנה :
בקערה להניח את הבשרים
במעבד המזון לקצוץ את הירוקים השטופים היטב
להוסיף למעבד המזון את המגררת
ולגרר את התפודים + הבצל .
להוסיף את הכל לקערה להוסיף ביצים
ותבלינים ( ניתן לשחק עם התיבול וגם להוסיף חריפות
באם אוהבים )
לערבב היטב להניח למנוחה כ1/2 שעה
לספיגת טעמים .
יוצאת תערובת גדולה מאד ( יחסית ) .
להכין כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ( טיפונת יותר
קטנים ) בשלב הזה ניתן להכין את התבשיל
או להקפיא הכדורים לעת מצוא .
עוד הערות למתכון :
הכדורונים מאד אהובים גם על תינוקות/ילדים קטנים
וגם על מבוגרים .
החומרים למתכוון הזה : כדורי בשר בתפוחי אדמה ועגבניות
בסוטאז' קסרול ברוחב 32 ס"מ
1 קופ' 800 גר' עגבניות קצוצות .
100 גר רסק עגבניות רגיל
3 כפות שמן קנולה .
תבלינים :
1/2 כף פפריקה אדומה X 2
1/2 כף כורכום
1/2 כף כמון
8 תפוחי אדמה אדמדמים חתוכים לרבעים .
8 תפוחי אדמה אדמדמים חתוכים לרבעים .
1 קופ' השימורים מלאה במי ברז
2 כוסות מים רותחים .
3 קוביות מרק עוף קפואות צלול ( שאריות של ליל הסדר ) .
מלח , 1 כף מרק בצל .
12 עגבניות שרי חצויות
עלי סלרי קצוצים .
אופן ההכנה :
לרוקן את קופ' השימורים לתוך הסוטאז' ולהוסיף את רסק
העגבניות + מרק העוף .
להוסיף נוזלים ואת גבעולי הסלרי הקצוץ
ותפוחי האדמה החתוכים לרבעים . לתת ערבוב קל
להוסיף תבלינים באם אוהבים חריפות אפשר גם
פפריקה חריפה .
לערבב קלות לתת רתיחה ולבשל עם מכסה חצי פתוח
כ 20 דקות להחליק בעדינות את כדורי הבשר כ28 כדורונים .
לבשל על אש קטנה כ8 דקות ולהפוך את הכדורונים בעדינות רבה .
לבשל עוד 5 דקות לבדוק באם תפוחי האדמה רכים ואולי חסר תיבול
במידה וכן לבשל עוד מס' דקות .
דקה לפני כיבוי האש להוסיף את עגבניות השרי החצויות ואת עלי
הסלרי הקצוצים לתת עירבוב קל ולכבות את האש .
ניתן להגיש עם אורז לבן או פירה .
לרוקן את קופ' השימורים לתוך הסוטאז' ולהוסיף את רסק
העגבניות + מרק העוף .
להוסיף נוזלים ואת גבעולי הסלרי הקצוץ
ותפוחי האדמה החתוכים לרבעים . לתת ערבוב קל
להוסיף תבלינים באם אוהבים חריפות אפשר גם
פפריקה חריפה .
לערבב קלות לתת רתיחה ולבשל עם מכסה חצי פתוח
כ 20 דקות להחליק בעדינות את כדורי הבשר כ28 כדורונים .
לבשל על אש קטנה כ8 דקות ולהפוך את הכדורונים בעדינות רבה .
לבשל עוד 5 דקות לבדוק באם תפוחי האדמה רכים ואולי חסר תיבול
במידה וכן לבשל עוד מס' דקות .
דקה לפני כיבוי האש להוסיף את עגבניות השרי החצויות ואת עלי
הסלרי הקצוצים לתת עירבוב קל ולכבות את האש .
ניתן להגיש עם אורז לבן או פירה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה